четвер, 21 листопада 2019 23:26

Зниклі безвісти на Донбасі: протягом року провели 13 ексгумацій

Зниклі безвісти на Донбасі: протягом року провели 13 ексгумацій
Зниклими безвісти на Донбасі вважаються 258 осіб. Фото: 112

У Донецькій і Луганській областях тривають роботи з пошуку зниклих безвісти. Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників.

Протягом 2019 року проведено 13 ексгумацій тіл. Ідентифіковано особи шести громадян, повідомив представник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ Михайло Котелевський.

Учасники засідання також розглянули питання повноцінного відновлення роботи Центру звільнення полонених і пошуку зниклих безвісти при СБУ.

Було запропоновано врегулювати правовий статус осіб, які зникли за особливих обставин. Особливими обставинами вважаються збройний конфлікт, воєнні дії, тимчасова окупація частини території держави, заворушення всередині країни, надзвичайні ситуації природного або техногенного характеру.

Згідно із запропонованими змінами, міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб буде головою постійної комісії з пошуку зниклих безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі: повідомили про поранених

За даними СБУ, станом на кінець липня 2019 року зниклими безвісти на Донбасі вважалися 258 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Зниклі безвісти на Донбасі: протягом року провели 13 ексгумацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути