понеділок, 25 червня 2018 10:03

"Знецінився одяг" - у Луганську люди міняють речі на їжу

"Знецінився одяг" -  у Луганську люди міняють речі на їжу
"Зараз знецінився одяг" - розповіли про життя в окупованому Луганську. Фото: relax.com

В окупованому російськими найманцями-бойовиками Луганську люди змушені виживати через низькі пенсії і зарплати.

На перший план по гостроті потреб в Луганську вийшла їжа. Людям не до одягу. Пише авторка Ольга Черненко, передає 24 канал.

"Люди хочуть нормально харчуватися, а не судорожно нишпорити по ринках в перші два дні після зарплати, а потім смоктати лапу від того, що грошей вже майже немає. І з такими цінами і таким розміром зарплат і пенсій вже нікому не до обновок. Та й сам факт покупки одягу якось втратив свою актуальність. Мене ніяк не приваблює покупка шубки, якщо я можу носити ще свою стару куртку. Та й куди її мені носити, кого нею дражнити або дратувати? ", - пише авторка.

За її словами, зараз не ті часи зараз, щоб вибирати собі срібні ложечки або ланцюжок на шию.

"Можна, звичайно, але який сенс? І куди в усьому цьому після? У більшості найгостріша потреба - їжа. Так, просто смачно і добре поїсти, наїстися і взагалі харчуватися нормально. У такій ситуації не до ложечок або фарфору. І це як раз той час, коли можна майже за безцінь скуповувати кришталь і фарфор, срібло, сервізи, льон ... Нове і, майже нове. У бабусь по вихідних на ринках, коли разом з мотками вовни лежать мельхіорові ложки, банки огірків і обкладинки з українських паспортів. Майже все - за безцінь. Колекціонери ходять, вибирають. Якщо ви хоч трохи розумієте в цьому, ви зможете відшукати у цій скарбниці людської пам'яті дуже рідкісні речі, які вже вдома здадуться ще кращими, ще гарнішими", - пише Черненко.

Авторка зауважила, що дехто скуповує речі, щоб перепродувати.

"Хтось просто довго і прискіпливо вибирає щось за розміром, формою, потребам. І коли бачиш все це - розумієш, наскільки нікчемне людське життя. Хтось беріг все це, купував про запас, зберігав для "а раптом", не користався і відкладав саме життя на потім. А потім приходив голод, і річ виявлялася єдиним порятунком. Виявлялося, що кращий час так і не прийшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від росіян не сховаєшся, а від німців можна було" - діти загиблих воїнів зворушили історіями

Заздрю ​​мужності тих жінок, які, працюючи черговими або гардеробницями, приходять кожен раз в різному одязі, хто знаходить у собі сили зранку вибирати намиста. Я роблю їм компліменти, тому що розумію, що ми в рівних умовах, тільки от хтось махнув рукою, а хтось продовжує боротися, перемагаючи не тільки обставини, але і себе. Захоплююся тими, хто ретельно продумує гардероб зранку і чистить взуття, хто не впав і не зігнувся від цього вітру змін, хто намагається протистояти йому і не відкладає життя на потім ні на один день.

Потім може не настати вже ніколи. І суп повинен парувати у вихідні в тій самій супниці. Тільки чомусь вранці рука звично тягнеться до старої куртки", - кому зараз діло до того, в чому я, - додає дописувачка.

Блогер розповів про вартість відпочинку в Седово.

Зараз ви читаєте новину «"Знецінився одяг" - у Луганську люди міняють речі на їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути