вівторок, 19 червня 2018 10:36

"Шість разів чув міномети" - показали курортну перлину ДНР
13

Окупована російськими бойовиками курортна перлина Донбасу Сєдово
Фото: Facebook
Окупована російськими бойовиками курортна перлина Донбасу Сєдово
Окупована російськими бойовиками курортна перлина Донбасу Сєдово
Окупована російськими бойовиками курортна перлина Донбасу Сєдово
Окупована російськими бойовиками курортна перлина Донбасу Сєдово

З окупованої російськими найманцями-бойовиками Горлівки люди їдуть на відпочинок у Сєдове.

Це - селище у Донецькій області на березі Азовського моря. Горлівський блогер Єгор Воронов написав про те, як їздив на курорт Донбасу. Розповідь і фото оприлюднив у Facebook.

"Офіційно в Сєдово з Горлівки і назад немає рейсів. Мотаються мікроавтобуси. В дорозі - три години. Вартість проїзду - 300 рублів (150 грн. - Gazeta.ua) з людини. Є блокпост. Став більшим. Вчора горлівський автобус простояв при в'їзді в Седово дві години. Бачив пробку на в'їзді - машин 70-80 та ще й автобуси. На блокпосту перевіряють і записують паспорти й IMEI телефонів. Щодо спеціальних перепусток на курорт - ніхто нічого не знає. За словами жителів курортного селища, поява самого блокпоста - ініціатива "республіканської влади", а не їхньої селищної ради", - написав блогер.

За його словами, селище так і не перетворилося на "курортну перлину ДНР".

"Жив у приватному пансіонаті - 200 рублів (100 грн. - Gazeta.ua) за койкомісце. Єдиний пляж у центрі, де був більш-менш нормальний спуск (зокрема для дітей), пансіонату "Чайка" - закритий. Чому? Висить табличка: "Пансіонат Народного суду ДНР. Вхід заборонений". У зв'язку зі скаргами громадськості в липні його збираються відкрити. Пляжі пансіонатів "Хвиля" та "Золотий берег" - на жаль, це бетонні спуски прямо в море", - написав Воронов.

"Турист" відзначив, що селищем курсує єдиний міський рейсовий автобус "Еталон". Вартість проїзду - 10 рублів, або 5 грн. Місцеві таксисти за поїздку беруть 100 рублів - 50 грн. Така ціна до блокпоста з будь-якої точки Сєдово.

"Обрив. Так називається поселення, яке межує з Сєдово на сході. Тут здають кімнати ( "номери" зразка а-ля 1990-ті), ловить зв'язок російських операторів і немає облаштованих пляжів. Перед Обривом - дикий пляж. Піщаний, але в очеретах водяться змії. На березі багато осколків битих пляшок і недопалків. Щоб дорослій людині зануриться в воду, потрібно йти метрів 100-150. В основному глиною, в яку ти занурюєшся на 5-10 сантиметрів. Поблизу пляжу (ще в межах Седово) є два пансіонати - "Азовська креветка" і "Металург" ("Донецьксталь"). В останньому вхід - 20 рублів з людини, проте він користується великою популярністю у людей з достатком середнього рівня", - написав блогер.

За його словами, на Косу вхід заборонений.

"Центральний міський пляж. Розташований за історичним музеєм імені Сєдова. Увечері тут стільки комарів, що краще триматися від цього місця подалі. Дуже їдко пахне рибою - місцеве рибне господарство сушить сітки", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прихильникам ДНР доводиться ризикувати і відвідувати Україну" - Ходаковський розповів про "жахи"

На курорті ціни були на 10-20% вищі, ніж у Горлівці.

"Молода картопля - 40-70 рублів (20-35 грн. - Gazeta.ua) за кілограм. Полуниця - 150-180 рублів (75-90 грн. - Gazeta.ua), черешня - 40-50 (20-25 грн. - Gazeta.ua), абрикоси – 150 (75 грн. - Gazeta.ua), малина - 100-130 рублів (50-65 грн. - Gazeta.ua) за півлітровий стаканчик. Пиво і цигарки, звичайно, дорожчі, ніж у Горлівці - на 20 відсотків", - додав Воронов.

На пляжах "влада" заборонила торговцям продавати варену кукурудзу і домашнє вино. Вимагають оформляти ліцензію - як мінімум з 200 л.

"У селищі істотно менше стало військових, але не поліції. Багато бачив автомобілів з абхазькими прапорами і людей у футболках із символікою цієї невизнаної республіки. За весь час перебування я чув раз п'ять або шість міномети, але було це якось майже навіть непомітно. Немов ці звуки зовсім з іншого життя, в якому немає місця тиші", - додав горлівський блогер.

В інтернеті оприлюднили координати розташування російських військ на окупованих територіях Криму та Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «"Шість разів чув міномети" - показали курортну перлину ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути