понеділок, 10 червня 2019 09:14

ЗМІ дізналися обставини загибелі бійців "Азова"

ЗМІ дізналися обставини загибелі бійців "Азова"
Обставини загибелі бійців "Азова". Фото: google.com

Відкрити вогонь на попередження по обстрілу 7 червня українські позиції артилерії проросійських бойовиків не дозволили через значну дистанцію до противника.

Наведену в бойове положення замасковану батарею Д-30 противника українська розвідка виявила ще 27 травня 2019 року і одразу повідомила про неї вищому командуванню. "Азов" щодня запитував дозвіл на "відпрацювання по батареї противника", яка перебувала приблизно в 12 км, - повідомляють ЗМІ.

7 червня о 00.22 розпочався бій, який тривав 3,5 години. Після вогневого ураження противника, яке сталося о 00.22, на 10-й хвилині бою "Азов" зазнав втрат-загинуло два бійця. Батарея Д-30 "Азова" на момент обстрілу наших позицій здійснювала марш, не порушуючи умов відведення з Мінським домовленостями. Після нападу був відданий наказ стріляти на поразку. Батарея Д-30 дала бій, противник зазнав втрат в живій силі і техніці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтер розповів про кривавий бій "Азову" на Донбасі

"Треба було підключати артилерію 152 мм. Це завжди важко вирішувалося в останні роки війни, і не тому тільки, що це хтось забороняє, але й тому, що це викличе дії противника у відповідь. І тоді можливі нові жертви, тому що у супротивника теж працює важка артилерія, і вони можуть працювати вже не з 12 км, а з 20, і ми їх тоді взагалі нічим не дістанемо", – пояснили в штабі ООС.

Бійці "Азова" загинули на одній з нових траншей, яка не була обладнана захистом.

Російські бойовики дуже щільно обстрілювали українські позиції, тому у військових не було можливості відкрити вогонь у відповідь.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ дізналися обставини загибелі бійців "Азова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути