вівторок, 23 червня 2020 13:31

Жителі окупованої Донеччини силою прорвалися до України

Жителі окупованої Донеччини силою прорвалися до України
Жителі ОРДО штурмували блокпост бойовиків, щоб потрапити до України. Фото: dpsu.gov.ua

22 червня, після 18:00, на КПВВ "Новотроїцьке" лінію розмежування перетнули 110 осіб, які кажуть, що прорвались через блокпост бойовиків.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

Із 22 червня за рішенням командувача Об'єднаних сил було поновлено роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" з режимом роботи з 09:00 до 18:00. Протягом дня пропуск з тимчасово окупованої території України відбувався дуже повільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість хворих на коронавірус на окупованій Донеччині перевалила за тисячу

"У соцмережах люди писали, що вранці бойовики доволі швидко пропустили кількох осіб під запис камер пропагандистського телеканалу, а далі тримали людей, спершу під палючим сонцем, потім під зливою", - сказано в повідомленні.

Ближче до завершення роботи КПВВ ситуація змінилася - люди почали масово прибувати.

"Вони пояснили, що окупаційна влада спершу анонсувала поновлення пропуску на дорожньому коридорі Донецьк - Маріуполь, а згодом блокувала можливість громадянам перетнути там лінію розмежування", - уточнюють прикордонники.

Не витримавши кількагодинного очікування, ще й за несприятливої погоди, люди прорвалися через блокпост окупантів і попрямували в сіру зону.

"Вони розуміли, що КПВВ "Новотроїцьке" має закриватися, але сподівалися на розуміння та допомогу українських прикордонників. Так і сталося. За рішенням командувача Об'єднаних сил роботу КПВВ було подовжено. Пропуск здійснювався, доки після 21:00 не оформили останнього прибулого з окупованої Донеччини громадянина, який мав інвалідність", - сказано в повідомленні.

Щодо пропуску через "Новотроїцьке" на окуповану територію, то з підконтрольної українській владі території 22 червня вибув 1 транспортний засіб з 4 особами та 4 пішоходи.

Особи на автомобілі повернулися, кажуть, що окупанти їх не пропустили.

Люди, які ввечері прибули з окупованої території, повідомили, що 4 пішоходів, серед яких одна жінка на милицях, очікували перед блокпостом бойовиків, де планували й заночувати, якщо їх не пропустять.

"Ми готові сприяти їм пройти оформлення навіть у неробочий час КПВВ", - заявили прикордонники.

Раніше стало відомо, що бойовики витягли за лінію розмежування понад 100 одиниць важкого озброєння

Зараз ви читаєте новину «Жителі окупованої Донеччини силою прорвалися до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути