пʼятниця, 17 серпня 2018 13:33

"Зіграє на руку Путіну" - військовий експерт дав неочікуваний прогноз

"Зіграє на руку Путіну" - військовий експерт дав неочікуваний прогноз
Наступ ЗСУ на Донбасі зараз має політичний контекст. Фото: Радіо Свобода

Наступ ЗСУ останніми днями до лінії розмежування на Донбасі – це політичний хід, який може нашкодити Україні та зіграти на руку Володимиру Путіну.

Таку думку висловив полковник запасу, екс-працівник оперативного управління Генерального штабу ЗС України Олег Жданов виданню "Сегодня".

"Просто зараз там, де російським окупаційним військам ми заважаємо, вони влаштовують "криваві лазні", як це було на Ясинуватській розв'язці, на Світлодарській дузі та в інших пунктах. Якщо в Золотому ми не заважаємо бойовикам, отже, не було підсилень обстрілів по нас, ані зазнавання втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підготувалися відбивати агресію

Ми нічого не відвойовували у бойовиків і нікого не вибивали з позицій терористів. На 90-100% присутня частка популізму у заявах наших політиків, що ми у когось щось відвойовуємо. Існує лінія розмежування, зафіксована Мінськими угодами. Жоден солдат - ні з того, ні з нашого боку не перетнув цю лінію ні на сантиметр", - сказав Жданов.

Тим часом Збройні сили України взяли під контроль 15 кв. км української території. Зробили це за 3,5 місяців операції Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «"Зіграє на руку Путіну" - військовий експерт дав неочікуваний прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути