пʼятниця, 08 лютого 2019 11:26

Згорів на роботі: 2 роки тому ліквідували одіозного бойовика
5

8 лютого 2017 року в Донецьку був знищений один з ватажків найманців ДНР - Михайло Толстих, позивний "Ґіві", командир батальйону "Сомалі".

Підірвали міною прямо в його службовому кабінеті.

Від вибуху вигоріли всі п'ять поверхів будівлі, вилетіло скло з вікон.

Михайло Толстих родом із Іловайська на Донеччині.

Ліквідований ватажок Михайло Толстих в особистому кабінеті у Донецьку. В нього влучили радіокерованою міною
Фото: Цензор
План захопленої будівлі, де ліквідували Ґіві
План захопленої будівлі, де ліквідували Ґіві
План захопленої будівлі, де ліквідували Ґіві
Могила "Ґіві" в Донецьку

Ґіві показово допитував "кіборгів" у січні 2015 року. У мережі є відео, де він скидає їх із танка і влаштовує допит перед камерами російських телеканалів. Змушував їсти свої шеврони. Розстрілював поранених.

Ліквідували командира ЛНР

"А за чотири дні до цього 4 лютого 2017-го в Луганську наші підірвали Олега Анащенко, позивний "Спец". Анащенко не рекламував себе, не привертав до себе увагу, але за своїм значенням був фігурою більш значущою, ніж "Ґіві". Він був заступником командувача 2-м армійським корпусом ВС РФ, взяв активну участь в боях за Дебальцеве в 2015-му, командував зведеної бойовою групою, яка змогла з великими втратами просочитися в місто. Анащенко підірвали в машині, коли він вранці вийшов з дому", - пише у себе на Facebook журналіст Юрій Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація Захарченка: усе, що відомо про бойовика

"Вибухи командирів ДНР і ЛНР стали відповіддю на ескалацію бойових дій під Авдіївка. Успішні ліквідації командирів найманців - це хороший приклад як можна наносити удари по центрам управління противника в ході бойових дій", - додає журналіст.

Ліквідованих ватажків ДНР Моторолу, Ґіві та Олександра Захарченка зробили героями популярного у мережі флешмобу 10yearschallenge.

Зараз ви читаєте новину «Згорів на роботі: 2 роки тому ліквідували одіозного бойовика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути