Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 20:00

Зеленський заявив про готовність до переговорів з Росією

Зеленський заявив про готовність до переговорів з Росією
Зеленський заявив про готовність до переговорів з Росією і виконання Мінських угод з врегулювання конфлікту на Донбасі. Фото: GLONAABOT

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до переговорів з Росією і виконання Мінських угод з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Проте спочатку Україна, за словами президента, має бути спроможною захистити себе. Про це Зеленський сказав на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом за підсумками переговорів у Брюсселі.

"Ми готові вести переговори з Росією, готові справдити Мінські угоди, але спочатку ми повинні бути здатні захистити себе і стати сильнішими в економічному, політичному і військовому сенсі", - підкреслив Зеленський.

Також президент повідомив, що в спланованій на 5 червня зустрічі контактної групи з врегулювання на сході України вперше візьме участь новий начальник Генштабу Збройних сил Руслан Хомчак.

"Там будуть деякі пропозиції. Ми хочемо все закінчити: припинення вогню, обмін полоненими і багато пунктів", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський представник в Мінську схиляє Україну до переговорів з бойовиками

За деякими прогнозами, Росія готується до регіональної війни з силами НАТО в Східній Європі до 2021-го, а війська Альянсу не встигають підготуватися до цього часу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський заявив про готовність до переговорів з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути