пʼятниця, 07 червня 2019 09:56

Зеленський відреагував на загострення на Донбасі

Зеленський відреагував на загострення на Донбасі
"Обстріл українських військових - очевидна спроба ввергове зірвати процес переговорів про припинення вогню", - реакція Зеденського на загострення на Донбасі. Фото: REUTERS

Артилерійські обстріли бойовиків у ніч на 7 червня, у результаті яких загинули 2 українських військових, а 8 отримали поранення, свідчать про втрату Росією контролю над найманцями. Заявив президент Володимир Зеленський.

"Кричуще порушення Мінських угод - застосування артилерії - свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління і контролю над найманцями. Сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами", - повідомляє прес-служба глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі в зоні ООС загинули 2 українських військових, ще 7 поранені

Він також висловив співчуття родинам загиблих і подякував за мужність і стійкість українських військовослужбовців. Зазначив, що на дипломатичному рівні Україна і надалі наполягатиме на припиненні вогню та звільненні полонених.

"Обстріл українських військових - очевидна спроба вчергове зірвати процес переговорів про припинення вогню. Хто б не віддав наказ - Збройні сили України будуть відповідати жорстко і відповідно до ситуації. А на дипломатичному рівні наша позиція про необхідність припинення вогню і звільненні полонених залишиться твердою та незмінною", - заявив Зеленський.

4 червня протитанкова ракета, якою поцілили в автомобіль 17-ї танкової бригади ГАЗ-66, що віз продукти, вбила 2 бійців. Обоє народилися влітку 1970 року.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на загострення на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути