четвер, 25 березня 2021 20:23

Зеленський перестав бачити мир в очах Путіна - член ТКГ

Зеленський перестав бачити мир в очах Путіна - член ТКГ
Сергій Гармаш про очікуване загострення на Донбасі. Фото: Тарас Подолян

Рік тому Зеленський намагався домовитися з Путіним, бачив в його очах мир. Зараз реально оцінює наміри, сказав в інтерв'ю журналу "Країна" учасник української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

"Ми почали адекватно реагувати на агресію. Тому Росія теж змінює тактику. Москва відповідальна за порушення режиму припинення вогню. З дипломатичної точки зору це важливо. Загострення очікуване. Було зрозуміло, що перемир'я - це не мир. Росія підписувала його не для того, щоб врятувати людські життя. Мала конкретні цілі. Насамперед понизити роль "нормандського формату" та підвищити - Тристоронньої контактної групи. Бо на нормандських переговорах Росію вважають стороною конфлікту, і там немає ОРДЛО. А в "Мінську" є окремі райони Донецької і Луганської областей, немає Німеччини та Франції, а Росія робить вигляд, що вона посередник", - пояснює.

Кремль намагається трансформувати зовнішній конфлікт у внутрішній, додає.

"Україна не погоджується. Тому Москва знову застосувала воєнний інструмент тиску".

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ

Протягом минулої доби, 24 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський перестав бачити мир в очах Путіна - член ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути