Ексклюзиви
четвер, 25 березня 2021 07:59

Російські найманці провокують загострення на Маріупольському та Авдіївському напрямках - штаб

Російські найманці провокують загострення на Маріупольському та Авдіївському напрямках - штаб
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 24 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню.

Неподалік Водяного, що на Приазов'ї, противник відкривав вогонь у бік позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм. Поблизу Авдіївки – з гранатометів різних типів та стрілецької зброї, а в районі Лебединського – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції українських захисників поруч Шумами окупанти обстріляли з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. А біля Богданівки - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також передові підрозділи ЗСУ зафіксували проведення інженерних робіт поблизу Водяного у напрямку позицій наших захисників. Про це повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість воїнів ЗСУ гине від снайперів - Єрмак

"Російські найманці здійснили низку вогневих провокацій, метою яких було контрольоване загострення обстановки на Маріупольському та Авдіївському напрямках. Традиційно, провокації супроводжувались інтенсивними інформаційними атаками, спрямованими на дискредитацію Збройних Сил України. Бойових втрат серед особового складу Об'єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає", - сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби, 25 березня, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів біля Світлодарська.

Війну на Донбасі можна закінчити за тиждень. Але без "зеленого світла" з боку Москви просування в питанні врегулювання конфлікту в Донбасі є неможливим, каже міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Питання полягає в тому, скільки часу знадобиться для того, щоб змусити Росію погодитися припинити конфлікт.

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці провокують загострення на Маріупольському та Авдіївському напрямках - штаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути