Ексклюзиви
субота, 14 вересня 2019 21:45

Зеленський готовий ризикувати заради Донбасу - Волкер

Зеленський готовий ризикувати заради Донбасу - Волкер
Президент Володимир Зеленський відвідав Донбас. Фото: president.gov.ua

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер вважає, що президент України Володимир Зеленський готовий йти на ризик для встановлення миру на Донбасі.

Волкер заявив, що існує два фактори, які потенційно можуть бути взяті до уваги Росією у процесі прийняття рішень. "Один з них, що Україна продовжує демонструвати, якою успішною і стійкою країною вона є. Вона виходить вперед з точки зору демократії, успішних вільних і справедливих президентських виборів, обрання популярного президента, нових парламентських виборів, економічного зростання, дуже рішучої налаштованості щодо реформ", - заявив Волкер на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком.

"Друга причина полягає у тому, що президент Зеленський самостійно продемонстрував, що він готовий виступати з ініціативами і готовий йти на ризик, як він сказав під час своєї виборчої кампанії. Він готовий спробувати багато речей, щоби з'ясувати, чи може він створити імпульс для мирного процесу", - заявив представник США.

Це "лише доводить, що Росія є країною, яка не виконує свої зобов'язання за Мінськими угодами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу нецікаво говорити з пішаком-Зеленським, якщо може контактувати з ферзем-Путіним

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що особливого статусу для Донбасу не буде. "Ми не вносимо у Конституцію ніяких особливих статусів", - запевнив Пристайко.

Він зауважив, що згідно з мінськими домовленостями, будь-які питання, пов'язані з особливим порядком самоврядування в ОРДЛО, проходять у нерозривному зв'язку із загальноукраїнською реформою - децентралізацією.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський готовий ризикувати заради Донбасу - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути