субота, 24 червня 2017 22:51

Жебрівський не хоче, щоб військово-цивільна адміністрація підпорядковувалася Оперативному штабу

Жебрівський не хоче, щоб військово-цивільна адміністрація підпорядковувалася Оперативному штабу
Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський: треба серйозно посилити військово-цивільні адміністрації. Фото: Слово і Діло

Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський виступає за створення єдиної військово-цивільної адміністрації для Донецької й Луганської областей.

Однак проти підпорядкування ВЦА Оперативному штабу, як планується в новому законопроекті "Про відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей".

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я думаю, що це буде помилкове рішення. Навпаки, на моє переконання, треба серйозно посилити військово-цивільні адміністрації", заявив він.

"Керівник цієї військово-цивільної адміністрації повинен бути не менше від рівня заступника секретаря РНБО і в тому числі член уряду, щоб невідкладно опрацьовувати питання, які є на тих територіях. Першим заступником повинна бути військова людина, яка, безумовно, повинна здійснювати військову операцію", - вважає Жебрівський.

"Зрозуміло, що цей штаб, оперативне командування, як кажуть, має складатися, по-перше, з політичної фігури, керівника військово-цивільної адміністрації, першого заступника – це військового, голів ОДА, заступників керівника військово-цивільної адміністрації", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій назвав головні пункти закону про деокупацію Донбасу

Голова Донецької ВЦА готується писати доповідну на ім'я президента, де викладе своє бачення ситуації.

14 червня секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов висловив сподівання, що найближчим часом завершиться розробка законопроекту про зміну формату антитерористичної операції на Донбасі, і парламент його оперативно розгляне.

Аналіз нового законопроекту показав, що він передбачає створення Оперативного штабу з широкими повноваженнями і визнання окремих районів Донбасу окупованими територіями.

Також новий закон начебто передбачає створення замість штабу АТО Оперативного штабу з найширшими повноваженнями, якому будуть підпорядковані всі армійські й силові структури, військово-цивільні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Жебрівський не хоче, щоб військово-цивільна адміністрація підпорядковувалася Оперативному штабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути