понеділок, 03 жовтня 2022 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ждуни" не дочекаються – Гайдай про перехідний період для так званої ЛНР

"Ждуни" не дочекаються – Гайдай про перехідний період для так званої ЛНР
До 2026 року триватиме перехідний період для так званої ЛНР у якості нового суб'єкта РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Так звану ЛНР повноцінно зможуть прийняти до складу Росії лише 2026 року.

Тим часом у Старобільську Луганської області багато поранених росіян, заявив у понеділок вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Усі, хто вціліли в Лимані, втекли у Щастя.

"Ждуни" не дочекаються – ЗСУ прийдуть раніше. Саме до 2026 року триватиме перехідний період для так званої ЛНР у якості нового суб'єкта РФ. Це одна з головних умов у договорі щодо прийняття "республіки" до складу Росії. Тим, хто тиждень тому радів на псевдореферендумах, доведеться зачекати трохи більш як три роки. На папері все виглядає так. Безпекова ситуація трохи інша. Щодня надходять поранені росіяни до медичних закладів Старобільська. Поблизу однієї з лікарень навіть влаштували блокпост", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині затопило тисячі багатоповерхівок – Гайдай про ситуацію в регіоні

30 вересня в районі міста Щастя виявили колону з цивільних автомобілів та мікроавтобусів, в якій налічувалося понад 200 військовослужбовців зі складу 2-го армійського корпусу російських військ.

"Водночас окупанти жаліються, начебто ЗСУ заважають росіянам створити оборонний рубіж у Кремінній. Як заважають, зрозумійте самі. Ракетні війська і артилерія минулої доби, зокрема, уразили два командні пункти, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами, а також вісім інших важливих об'єктів противника", – додав Гайдай.

Збройні сили України звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам. Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону.

1 жовтня українські війська звільнили Лиман. Російські окупанти відійшли з міста на так звані вигідніші рубежі. Станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лимана. Водночас росіяни стверджували, що їх так званий БАРС (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лимана, відійшов до Кремінної, що приблизно за 25 км на схід від Лимана.

2 жовтня повідомили, що українські військові повністю зачистили Лиман Краматорського району Донецької області.

Поразки Росії на Харківщині та в Лимані у поєднанні з неспроможністю ефективно провести часткову мобілізацію докорінно змінили російський інформаційний простір.

Зараз ви читаєте новину «"Ждуни" не дочекаються – Гайдай про перехідний період для так званої ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути