четвер, 07 липня 2022 19:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Збройні сили України зупинили наступ окупантів на Донбасі

Збройні сили України зупинили наступ окупантів на Донбасі
Загарбники безуспішно намагались вести штурмові дії на Донбасі. Фото: eastnews.ua

Збройні сили України придушили спробу російських окупантів штурмувати Богородичне на Словʼянському напрямку.

Ворог стріляв зі ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Сулигівка, Червоне, Нікополь, Новопавлівка, Карнаухівка, Адамівка, Краснопілля, Богородичне, Мазанівка, Дібрівне та Долина, повідомляє Генштаб у зведенні.

Біля Долини били зі штурмової та армійської авіації.

На Краматорському напрямку ворог безуспішно намагався штурмувати в напрямках Григорівки та Верхньокамʼянського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це важливий успіх, але ситуація скоро зміниться – західна розвідка про захоплення Лисичанська

Зі ствольної та реактивної артилерії окупанти обстрілювали райони населених пунктів Маяки, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам'янске, Золотарівка та Званівка. Був авіаудар у районі Серебрянки.

На Бахмутському напрямку ЗСУ завдали ворогу втрат, коли той намагався покращити тактичне положення біля Вершини та Берестового. Противник у паніці відійшов.

Обстрілювали райони населених пунктів Виїмка, Іванодарʼївка, Спірне, Берестове, Білогорівка, Покровське, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Клинове, Вершина, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк. Армійську авіацію застосували поблизу Шумів. Ворог закріплюється на околицях Спірного.

У селах навколо Лисичанська точаться важкі бої. Деякі населені пункти вже по два рази переходили під контроль тієї чи іншої сторони.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів.

Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили України зупинили наступ окупантів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути