пʼятниця, 18 березня 2022 06:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Збройні сили РФ вдаються до крайніх заходів – Генштаб ЗСУ

Збройні сили РФ  вдаються до крайніх заходів – Генштаб ЗСУ
Триває 23 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff

Збройні сили Росії вимушено вдаються до крайніх заходів у питаннях комплектування особовим складом. Проводять приховану мобілізацію, залучають так званих "добровольців", строковиків, курсантів та найманців із Сирії.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 18 березня.

Зазначається, що до таких кроків вороже командування вдається через вичерпані ресурси російських солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За три тижні росіяни втратили більше солдатів, ніж США за 20 років в Іраку та Афганістані" – що пише про нас світова преса

"У зв'язку з тим, що окупанти суттєво вичерпали людські ресурси (безповоротні та санітарні втрати, завдані підрозділами ЗСУ, є випадки самокаліцтва, з метою ухилення від участі у бойових діях та психогенні втрати), командування збройних сил РФ вимушено вдається до крайніх заходів у питаннях комплектування особовим складом", - йдеться у повідомленні.

На окремих тимчасово зайнятих територіях російські окупанти намагаються створити собі показовий позитивний імідж – роздають продовольчі товари цивільному населенню.

Водночас шукають та затримують проукраїнських активістів, держслужбовців, учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей, а також інших громадян, які можуть організувати спротив окупації, додали у Генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили РФ вдаються до крайніх заходів – Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути