вівторок, 20 серпня 2019 12:27

Завжди буде мало: Полторак розповів про фінансування армії

Завжди буде мало: Полторак розповів про фінансування армії
Фінансування армії потрібно збільшити, вважає міністр оборони Степан Полторак / фото: Скай

Міністерство оборони поступово переходить на довгострокове планування, а грошей для армії завжди буде мало.

З 2014-го оборонний бюджет України виріс учетверо, розповів міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю АрміяInform.

"Нам необхідно відходити від практики планування закупівель витратних матеріалів, а витрачати кошти на перспективні моделі - ракетне переозброєння, системи ППО. Все необхідне для захисту нашої державності та території у ЗСУ вже є. А щоб підвищити їхню ефективність і можливості, варто переходити на другий етап військової реформи, що передбачає посилення вогневих можливостей нашої авіації, ракетно-артилерійського озброєння, високоточної зброї, розвідки, нових технологій", - продовжив він.

Принцип планування НАТО на основі можливостей кардинально різниться від пострадянської школи військового планування.

"Ми планували, не враховуючи, що для цього у нас немає зовсім ресурсу, і отримували цілком логічно негативний результат. Це вже почали міняти. Якщо хочемо бути впевненими в тому, що Росія не закриє нам Чорне море, нам потрібні потужні ракетні комплекси, загорізонтні засоби розвідки і багато іншого", - впевнений Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Преміям для військових бути: Полторак підписав указ

У контексті впровадження середньострокового бюджетного планування - на 3 роки Міністерство фінансів розробило і подало на розгляд Кабміну бюджетну декларацію, що визначає загальні обсяги витрат на оборону і національну безпеку.

"Загальний обсяг ресурсу на безпеку і оборону у 2020-2022-х (на всі силові структури. - Gazeta.ua) передбачено в розмірі 5% ВВП щорічно. Зараз РНБОУ готує пропозиції щодо розподілу зазначеного обсягу між силовими міністерствами та відомствами. Є орієнтовний план змісту і розвитку ЗСУ на 2020-2022 роки. Загальні наші потреби такі: на 2020 рік - 218,7 млрд грн, на 2021-й - 222,7 млрд грн на 2022 - 248 млн грн. Але скільки отримаємо фактично, ще невідомо", - поінформував міністр.

Міністр оборони Степан Полторак зустрівся із новообраними депутатами, які проходили службу та працювали у Збройних силах України. Про це повідомили у відомстві у понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Завжди буде мало: Полторак розповів про фінансування армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути