четвер, 21 червня 2018 12:32

Затриманий бойовик ЛНР видав важливу інформацію про росіян на Донбасі

Затриманий бойовик ЛНР видав важливу інформацію про росіян на Донбасі
Затриманий бойовик розповів, скільки отримують росіяни за "службу" на Донбасі та які завдання виконують. Фото ілюстративне

Затриманий на Харківщині бойовик ЛНР під час слідства розповів про російських найманців на окупованому Донбасі.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Харків'янин у квітні 2017 року приєднався до незаконного збройного формування бойовиків. Він проходив "службу" в одному з терористичних батальйонів на території тимчасово окупованого Алчевська на посаді механіка-водія БМП. У червні 2018-го бойовик вирішив покинути лави бандугруповання через тиск з боку терористів та повернувся на Харківщину", - йдеться у повідомленні.

Зловмисник надав СБУ свідчення щодо участі російських військових у збройному конфлікті на Донбасі. За його словами, російські війська розміщуються у "другому ешелоні" від лінії зіткнення і надають вогневу підтримку з важкого озброєння по позиціях українських військових. Крім того, російські офіцери виконують функції "спостерігачів" за діяльністю збройних підрозділів терористів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві заарештували кримського міністра-зрадника

Він також повідомив, що основним мотивом вступу до бандформувань для більшості є матеріальна вигода. Але незаконні збройні підрозділи укомплектовані лише на 50%, а ватажками є особи з кримінальним минулим. Матеріальні ресурси та боєприпаси розкрадають, повідомили у СБУ.

20 червня розвідники 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр і Тактичної групи "Моспине" провели спецоперацію, у якій до України повернули офіцера-зрадника Олексія Бідусенка.

Зараз ви читаєте новину «Затриманий бойовик ЛНР видав важливу інформацію про росіян на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути