Ексклюзиви
понеділок, 28 жовтня 2019 16:23

Затримали бойовика, який ховався в українському тилу

Затримали бойовика, який ховався в українському тилу
Вступив до лав бойовиків ЛНР чоловік з корисливих мотивів. Згодом перебрався на підконтрольну Україні територію й переховувався там у родичів. ФОТО: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала учасника одного з підрозділів ЛНР, який брав участь в обстрілах міста Щастя.

Повідомила про це прес-служба СБУ.

За даними відомства, чоловік приєднався до незаконних збройних формувань улітку 2015-го. Зробив це з корисливих мотивів. Після навчання на полігоні вступив до "гаубично-артилерійського дивізіону".

"Бойовик брав участь в обстрілах позицій Збройних сил України та житлових масивів міста Щастя. Згодом зловмисник розчарувався розміром "грошового утримання" та залишив незаконне збройне формування. Він перебрався на контрольовану Україною територію Луганської області, де переховувався від українського правосуддя в родичів", — відзначають у СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовик дав свідчення про військові злочини РФ

Контррозвідка встановила місце знаходження колишнього бойовика та затримала його. Проти нього відкрили кримінальне провадження — створення терористичної групи чи терористичної організації. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

У Житомирі затримали жінку, яка допомагала бойовикам ДНР. Сепаратистка збирала та передавала відомості розвідувального характеру щодо дислокації, переміщення сил і засобів Збройних сил України та інших збройних формувань, що брали участь в ООС на території Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Затримали бойовика, який ховався в українському тилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути