Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2022 14:53

Замість останнього дзвоника лунають ворожі гармати: Гайдай показав фото зруйнованих шкіл Луганщини
7

Українські діти в Луганській області сьогодні, 27 травня, замість останнього дзвоника чують ворожі обстріли.

У школярів не було традиційного свята, розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав моторошні фото війни

"Ті школярі, яких батьки забрали в безпеку, змогли почути останній дзвоник онлайн. Ті діти, які досі залишаються в бомбосховищах області, слухали канонаду. Діти на окупованих територіях сьогодні не змогли сказати українською - "до зустрічі у вересні!", - написав Гайдай.

Він зауважив, що діти втрачають шкільні роки, коли вони мали б лише здобувати знання та готуватися до дорослого життя.

"Зараз наші діти вже дорослі. Вибачити втрачене дитинство неможливо. Наші школи - це порожні цегляні коробки, через розбиті вікна дме вітер, запах згарища, замість парт - лише металеві основи. На вцілілих дошках застигло 23 лютого", - підсумував Гайдай.

Сергій Гайдай показав зруйновані школи
Фото: Сергій Гайдай
Сергій Гайдай показав зруйновані школи
Сергій Гайдай показав зруйновані школи
Сергій Гайдай показав зруйновані школи
Сергій Гайдай показав зруйновані школи

У Сіверськодонецьку Луганської області тривають запеклі бої. Місто перебуває в жорсткій обороні, дві третини території зайняли російські окупанти.

Впродовж усієї доби росіяни просувалися в Сіверськодонецьк зі сторони Пурдівки та Щедрищевого. Атакували позиції наших військових у районі Устинівки.

Увечері 26 травня диверсійно-розвідувальна група російських окупантів зайшла в готель "Мир" у Сіверськодонецьку. Українські захисники встояли. Росіянам не вдалося прорватися в місто.

Бої на території готелю "Мир" у Сіверськодонецьку на Луганщині тривали ще зранку. Українським захисникам вдалося ліквідувати двох російських загарбників і вигнати усіх окупантів з готелю, проте вони не полишають спроб прорватися назад.

Зараз ви читаєте новину «Замість останнього дзвоника лунають ворожі гармати: Гайдай показав фото зруйнованих шкіл Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути