субота, 06 травня 2023 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний привітав українських піхотинців зі святом

Залужний привітав українських піхотинців зі святом
Саме піхота першою зустрічає противника в окопах та на спостережних пунктах. Фото: facebook.com/CinCAFU

6 травня в Україні відзначають День піхоти.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний привітав військовослужбовців зі святом. Відповідний ролик оприлюднив у Facebook.

"Піхота – це основа війська. Стрілецькі, механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові підрозділи щоденно, у важких боях, гідно дають відсіч російським загарбникам. Дорогі бойові побратими та посестри! Ви – приклад стійкості, відваги, братерства та незламності духу. Ви вгризаєтеся в землю на передніх рубежах. Ви зупиняєте наступи ворожої техніки. Ви не маєте страху, бо дивитеся в очі ворогу. Під дощем і снігом, артобстрілами та авіаударами – ви бороните Україну", – сказав головнокомандувач.

Саме піхота зустрічає противника в окопах та на спостережних пунктах. На фронті, де випробовується воля та мужність кожного, піхота Збройних сил України виступає основою нашої оборони. Вони не вагаючись ризикують життям, додав Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: повідомили останні новини з епіцентру бойових дій

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський також привітав українських воїнів:

Загальні бойові втрати Росії на ранок суботи, 6 травня, становлять 193 770 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 560 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Залужний привітав українських піхотинців зі святом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути