субота, 06 травня 2023 06:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: повідомили останні новини з епіцентру бойових дій

Що відбувається на фронті: повідомили останні новини з епіцентру бойових дій
На Лиманському та Шахтарському напрямках противник наступальних дій не проводив. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 437-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 6 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Там відбито близько 50 атак окупантів.

"В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, де наші захисники тримають оборону. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. Безуспішно окупанти атакували у напрямку Григорівки, Іванівського та Нью-Йорка. На Мар'їнському напрямку протягом минулої доби наші воїни відбили атаки в районі Мар'їнки", – йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни закидали Бахмут фосфорними бомбами: ССО показали, як горить місто

На Лиманському та Шахтарському напрямках противник наступальних дій не проводив. На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії в районі Авдіївки, але успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник і досі обороняється.

Авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. ЗСУ збили п'ять ворожих дронів типу Shahed-136/131, два безпілотники типу Zala, один "Орлан-10", один "Куб" та ще один БПлА типу "Ланцет".

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п'ять районів зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, а також засіб протиповітряної оборони та ще п'ять важливих цілей противника.

Росіяни міняють пріоритети у своїх діях. Наступ на Бахмут змінюють на підготовку до контрнаступу Збройних сил. Тривале утримання ПВК "Вагнера" в Бахмуті не узгоджується із загальним уповільненням темпів російських наступальних операцій в інших частинах України. Регулярні російські війська, схоже, значною мірою зміщують акцент на підготовку до довгоочікуваного контрнаступу з боку України, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: повідомили останні новини з епіцентру бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути