середа, 18 травня 2022 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Захисники Маріуполя завдали окупантам великих втрат - британська розвідка

Перші невдалі спроби захопити Маріуполь призвели до серйозних втрат особового складу російських військ.

Намагаючись подолати опір України, Росія використала додаткові сили, зокрема, кілька тисяч чеченських бійців. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри "режим тиші": Азовсталь продовжують атакувати російські окупанти

Ці сили, ймовірно, складаються як із добровольців, так і з підрозділів Національної гвардії, що займаються захистом влади голови Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

Кадиров, швидше за все, здійснює ретельний контроль за розгортанням сил, двоюрідний брат Адам Делімханов, виконує функції чеченського польового командира в Маріуполі.

Бойове розгортання такого розрізненого персоналу демонструє значні проблеми Росії із ресурсами в Україні та, ймовірно, сприяє роз'єднаному командуванню, яке продовжує перешкоджати російським операціям.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
 

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що "шефство" над зруйнованим та знищеним Росією Маріуполем у Донецький області можуть віддати Чечні. Кадировців планують використати для придушення спротиву в місті.

За його даними, в місті 17 травня відбулася "робоча" зустріч із "відновлення Маріуполя". У ній взяли участь представники окупаційної адміністрації, депутат Держдуми Росії Дмитро Саблін, який був куратором окупації Маріуполя з 2014 року. Також можновладці з Чечні Адам Делімханов та Ахмед Долгаєв.

Зараз ви читаєте новину «Захисники Маріуполя завдали окупантам великих втрат - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути