Ексклюзиви
середа, 18 травня 2022 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Попри "режим тиші": Азовсталь продовжують атакувати російські окупанти

Попри "режим тиші": Азовсталь продовжують  атакувати російські окупанти
Азовсталь після бомбардувань росіянами. Фото: news.sky.com

У Маріуполі на Донеччині основні зусилля російський ворог продовжує зосереджувати на блокуванні українських підрозділів в районі Азовсталі.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 18 травня.

За його даними, окупанти продовжують завдавати артилерійських та авіаційних ударів по заводу. При тому, що, за інформацією обох сторін, уже два дні у місті триває евакуація з Азовсталі українських військових та оголошено "режим тиші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іншої можливости врятувати бійців з Азовсталі немає - Маляр

16 травня з Азовсталі евакуювали майже 300 українських воїнів. До медичного закладу в Новоазовську доставили 53 важкопоранених бійців для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор прибули в Оленівку. Обидва населені пункти під тимчасовою окупацією Росії, у так званій ДНР.

Для подальшого повернення їх додому запланована процедура обміну. Щодо оборонців, які все ще залишаються на території заводу, проводяться заходи з порятунку.

"Режим тиші" в Маріуполі почався 16 травня, коли стартувала операція з порятунку українських оборонців міста. Станом на ранок 17 травня його не порушувала жодна із сторін.

Російські окупанти готують для полонених захисників Маріуполя, які виходять з території Азовсталі, колонію в Макіївці. Місто розташоване на окупованій території.

Держдума Російської Федерації має намір заборонити обмін військових з полку "Азов".

Кремль міг погодитися на евакуацію українських військових з Азовсталі, щоб швидше проголосити "взятим" Маріуполь. Москва може відмовити в обміні захисників Маріуполя, повідомив американський Інститут вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Попри "режим тиші": Азовсталь продовжують атакувати російські окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути