Ексклюзиви
пʼятниця, 10 листопада 2017 14:10

Захарченко і Плотницький не можуть вирішити, хто буде зверху

Захарченко і Плотницький не можуть вирішити, хто буде зверху
Варто очікувати нового загострення між Захарченком і Плотницьким. Фото: Фокус

Між ватажками терористичних угрупувань на території окупованого Донбасу досі розгораються нові війни за ресурси.

Повідомляється, що ватажок угруповання ЛНР Ігор Плотницький віддав економіку "молодої республіки" під контроль українського олігарха Сергія Курченка. Про це інформує Реальная газета.

"Крім ворога на фронті, державному організму молодої республіки протистоять і внутрішні вороги, які активно діють заодно з українськими олігархами, які намагаються, використовуючи різні хитромудрі схеми, а також заступництво серед окремих російських політиків, знову заволодіти загальнонародною власністю на шкоду інтересам простих громадян", - йдеться в публікації пропагандистського сайту з заголовком "Підсобники українських олігархів домагаються усунення міністра "МВС" ЛНР".

У свою чергу, на сайті "МДБ" ДНР оприлюднили повідомлення, що спецслужби України готують фізичне усунення керівників "силового блоку" ЛНР - І.Корнета та Л. Пасічника.

На думку луганського військового експерта Дмитра Снєгирьова, скандал про знищення Корнета свідчить про бажання зберегти схеми реалізації видобутого вугілля в ЛНР.

"Справа в тому, що І. Корнет відповідав за "силовий супровід" видобутку і постачання вугілля з території ЛНР на територію ДНР для потреб Зуївської ТЕЦ, діяльність якої знаходиться під контролем "МДБ" ДНР", - розповів Снєгирьов в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деенерівці вбивають українців за їжу, комплект одягу і 6,7 тис. грн

За словами експерта, це вже не вперше "спецслужби" ЛНР намагаються взяти під контроль фінансові потоки "братньої республіки".

"Бажанням ватажка ДНР Захарченка взяти під свій контроль канали постачання спирту та виробництва контрафактної горілки на території ЛНР пояснювалася присутність і безпосередня участь в затриманні і допитах Ципкалова бойовиками підрозділу "Спарта", покійного Мотороли. Під час допиту Ципкалова, останньому були нанесені травми, несумісні з життям", - наголосив Снєгирьов.

На думку експерта, тоді Плотницький зберіг контроль над підприємством "Луга-Нова" і поразка в тій війні Захарченка свідчила, що варто очікувати нового загострення стосунків між "братніми республіками".

Ватажок терористичного угрупування ЛНР Ігор Плотницький проводить кадрові перестановки у "вищому керівному складі". Повідомляють, що головний бойовик замінює "неугодних чиновників" на лояльніших до нього осіб.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко і Плотницький не можуть вирішити, хто буде зверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути