вівторок, 13 грудня 2016 16:08

Загинув росіянин, який воював у лавах "Правого сектора"

Загинув росіянин, який воював у лавах "Правого сектора"

У зоні АТО загинув росіянин, який воював у лавах "Правого сектора".

"11 грудня 2016 року на передових позиціях неоголошеної російсько-української війни загинув ще один вірний син української нації - Віталій "Вітек" Соломкін", - повідомляє прес-служба "Правого сектора". У липні 2015-го нелегально перейшов кордон України та приєднався до лав Добровольчого українського корпусу "Правий сектор".

Виконував поставлені завдання з жовтня 2015 року по червень 2016-го на базі ПС "Чонгар" у рамках військово-політичної операції "Громадська блокада Криму", сказано у повідомленні. У червні боєць перейшов до складу окремої тактичної групи ДУК ПС імені капітана Воловика. Там брав участь у бойових діях на позиціях поблизу міст Авдіївка та Мар'їнка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ампутація кінцівок, удушення, ураження струмом"- СБУ про тортури над українськими військовими

"Вітьок" був мій хороший приятель", - сказав Gazeta.ua боєць "Правого сектора" Михайло Ухман. - Загинув на Світлодарській дузі 11 грудня увечері. Він росіянин, але пішов воювати за Україну. Півтора року був у "Правому секторі". Хотів легалізуватися в Україні, тому підписав контракт з 54-ю бригадою ЗСУ. Перейшов туди на початку осені. Не мав грошей, ніхто йому не допомагав. Казав, закінчиться війна, повернуся на Житомирщину, звідки родом. Буду розводити свиней, корів, сіяти. Коли був на базі, годинами говорили. Нога боліла, лікувався. Розказував, як був у Західній Європі. Які люди у Москві зомбовані. Унікальний був чоловік. Під Новий рік мали зустрітися. Але вже не побачимося ніколи. Не знаємо, де похований. Кажуть, півсела родичів на Житомирщині мав. Але їх нібито не знайшли.

У жовтні після реабілітації отриманої травми на фронті прийняв рішення перейти до 54-ї бригади Збройних сил України. У бригаді з честю до самої загибелі боронив українську землю і відстоював територіальну цілісність країни.

8 грудня о дев'ятій ранку в Києві попрощалися з двома героями АТО: 27-річним Михайлом Покидченком із позивним "Малий" та Дмитром Мищишиним, 32 роки. Панахиду провели шість військових капеланів.

Зараз ви читаєте новину «Загинув росіянин, який воював у лавах "Правого сектора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути