понеділок, 01 липня 2019 19:21

Загибель медиків на Донбасі: з'явилася реакція Зеленського

Загибель медиків на Донбасі: з'явилася реакція Зеленського
Зеленський відреагував на обстріл санітарного авто. Фото: AFP

Президент України Володимир Зеленський назвав обстріл українського санітарного авто на Донбасі спробою зірвати переговорний процес.

"Обстріл санітарного автомобіля у Водяному - порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна і підла спроба зірвати важкий переговорний процес щодо припинення вогню на Донбасі. Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права. Закликаю наших партнерів в Європі і США належним чином відреагувати на дії, які аж ніяк не наближають нас до миру", - написав Зеленський на своїй сторінці в Facebook.

Водночас у штабі ООС повідомили, що внаслідок обстрілу загинули водій санітарного автомобіля Хаммер HMWV старший матрос Сергій Майборода і бойовий медик, кавалер ордена "За Мужність" сержант Ірина Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імена і фото морських піхотинців, які сьогодні загинули на Донбасі

"Санітарний автомобіль, у якому військові медики слідували в одну з передових позицій для евакуації пораненого побратима, був підступно розстріляний бойовиками з протитанкового ракетного комплексу. Командування та особовий склад Об'єднаних сил, товариші по службі висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблих героїв", - йдеться в повідомленні.

27 червня спостерігачі ОБСЄ підтвердили розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків біля Станиці Луганської.

Згідно з домовленостями, розведення сил можливе лише тоді, коли у зоні бойових дій упродовж тижня немає обстрілів. Українські військові та бойовики мають відійти від лінії зіткнення одночасно на відстань до 1 км.

Зараз ви читаєте новину «Загибель медиків на Донбасі: з'явилася реакція Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути