понеділок, 04 липня 2022 15:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники планують влаштувати перепис дітей у Сіверськодонецьку – Стрюк

Загарбники планують влаштувати перепис дітей у Сіверськодонецьку – Стрюк
Терористи створили у Сіверськодонецьку комендатуру і хочуть відновити навчальний процес. Фото: East News

У тимчасово захопленому Сіверськодонецьку Луганської області російські терористи намагаються налагодити адміністративну діяльність.

Зокрема, створили комендатуру та хочуть провести перепис дітей. Про ситуацію у місті в ефірі національного телемарафону розповів голові військо-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

Він заявив, що загарбники для створеної комендатури, якою хочуть підмінити місцеву владу, призначили свого "коменданта". Також планують провести перепис населення, яке залишилося в Сіверськодонецьку.

Зокрема, росіян цікавлять саме діти у місті. За офіційною версією, окупаційна влада хоче розпочати "навчання" за своєю програмою з 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Карлик бункерний не бачить, що відбувається насправді" – Гайдай про ситуацію на Луганщині

"Більшість вчителів виїхали на підконтрольну територію, матеріальна база зруйнована внаслідок обстрілів, багато шкільного майна згоріло. Тому ця версія виглядає не дуже правдоподібно", – зазначив Стрюк.

Також загарбники у місті шукають фахівців зі сфери житлово-комунального господарства. Втім, враховуючи майже повну руйнацію інфраструктури, їм буде важко відновити, наприклад, електропостачання.

"Якщо гіпотетично вони використають якісь генератори, електрики не вистачить навіть для запуску насосних станцій", – додав голова місцевої ВЦА.

Збройні сили України вийшли з Сіверськодонецька 24 червня. Запеклі бої за місто тривали понад місяць.

Ситуація у Сіверськодонецьку зараз нагадує ситуацію в Рубіжному, яке фактично було стерте з лиця землі російськими бомбами й снарядами. Утримувати фактично знищене місто немає сенсу, пояснили в Нацгвардії.

25 червня російські окупанти повністю захопили Сіверськодонецьк на Луганщині. Місто зруйноване на 90%.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники планують влаштувати перепис дітей у Сіверськодонецьку – Стрюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути