понеділок, 04 липня 2022 09:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Карлик бункерний не бачить, що відбувається насправді" – Гайдай про ситуацію на Луганщині

"Карлик бункерний не бачить, що відбувається насправді" – Гайдай про ситуацію на Луганщині
Інфраструктура в Луганській області зруйнована на більш як 90%. З них 60% не підлягає відновленню. Фото: t.me/luhanskaVTSA

У районі Білогорівки й Новокостянтинівки Луганської області тривають бої.

Окупанти намагаються дотиснути наші Сили оборони. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Ворог відзвітував про захоплення Луганської області.

"Справді, невелика частина Луганської області залишається (неокупованою. – Gazeta.ua). Але кожен день і година, коли ми не пропускаємо їх і тримаємося на Луганщині, іде в плюс нашим військам, які укріплюють оборону на Донеччині", – каже він.

За словами Гайдая, окупанти брешуть Путіну про повну окупацію Луганщини. Бо бої на окремих ділянках тривають.

"Карлик бункерний не бачить, що відбувається насправді. Хочеться хоч якось ті поразки виправдати", – каже Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованому Донбасі горять ворожі склади з боєприпасами

Росія кидає в бій на Луганщині застарілі танки Т-62 і моряків.

"Це свідчить про те, що якою б Російська Федерація не була великою, вони вже втрачають певні можливості. На Луганщині вони втратили величезний потенціал у техніці й в особовому складі", – каже він.

Додає, що інфраструктура в Луганській області зруйнована на понад 90%. З них 60% не підлягає відновленню.

"Не відновлять рашисти водопостачання і газопостачання. Можливо, частково зможуть відновити електроенергію. Але 20%, бо якщо вони збільшать потужність, то в них все погорить. Там вони зруйнували стільки, що навіть у мирний час треба було б пів року для відновлення", – пояснює.

У Сіверськодонецьку залишається 8 тис. людей. У Лисичанську – понад 10 тис. Більшість виїхали.

Гайдай вважає, що росіянам головне здобути "перемогу" над територіями.

"Їм плювати на людей. Їм головне поставити "галочки" про те, що вони вийшли на адміністративний кордон. А що там відбуватиметься з людьми, Путіну та його оточенню абсолютно наплювати. Тому не буде жодного там розвитку. Не буде інфраструктури", – каже він.

І пояснює, що удари українських військових по ворожих складах уповільнюють дії загарбників. Але нашим захисникам необхідна далекобійна зброя, яка б могла кардинально змінити перебіг війни.

"Є зброя, але недостатньо. Російська Федерація має величезну кількість запасів артилерії і боєкомплекту до них. Чудово наші підрозділи влучають у ворожі склади й відпрацьовують ту інформацію, яку дістають. ЗСУ вразили величезні запаси пального ворога. Це зупинить наступ важкої техніки, що для нас надважливо" – каже голова.

Після важких боїв за місто Лисичанськ у Луганській області Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів.

Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

25 червня російські окупанти захопили Сіверськодонецьк на Луганщині, 90% міста зруйнувано.

Зараз ви читаєте новину «"Карлик бункерний не бачить, що відбувається насправді" – Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути