Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2018 13:12

Жадан ініціював допомогу медикам-волонтерам на Донбасі

Жадан ініціював допомогу медикам-волонтерам на Донбасі
Сергій Жадан ініціював збір коштів для медиків "Ульф". Фото: facebook

У Харківській школі архітектури влаштують аукціон, щоб зібрати гроші для волонтерів медичної служби "Ульф", які працюють поблизу Авдіївки.

27 листопада художники пустять з молотка свої роботи. Про це у Facebook написав Сергій Жадан, який ініціював збір коштів.

"Взимку, на жаль, найбільша кількість поранених. Краще подумати про це вже сьогодні. Наші хороші й давні друзі - медична служба "Ульф" 1 ОШР, яка працює на території Донбасу більше року та надає медичну допомогу на волонтерських засадах пораненим бійцям і місцевому населенню - потребують допомоги. Збирають кошти на необхідне для реанімобіля обладнання. Нагальним питанням є придбання безпровідного конвексного датчика та планшета під нього, завдяки якому медичний екіпаж матиме можливість завчасно виявляти внутрішню кровотечу та надавати потрібну кваліфіковану допомогу на догоспітальному етапі", - написав Жадан.

За його словами, вартість датчика UProbe4-5C становить 75 700 грн, а планшета - приблизно 12 тис. грн. У сумі медики потребують трохи менше ніж 90 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима близько: бійці ООС показали умови на передових позиціях Луганщини

"Свої роботи для аукціону надають харківські художники - як "класики", так і початківці, за що їм велика подяка. Детальніше про можливість зареєструватись і потрапити на аукціон ми напишемо пізніше. А для тих, хто не зможе бути присутнім на заході, але хоче допомогти, є можливість зробити благодійний внесок на картку 4731 2191 0299 1134 (Сідорова Юлія) з призначенням платежу "Ульф". Кожен ваш внесок має значення", - додав Сергій Жадан.

25 жовтня до Головного військового клінічного госпіталю в Києві прибув новий борт із важкопораненими бійцями з Донбасу. Їм потрібна допомога.

Зараз ви читаєте новину «Жадан ініціював допомогу медикам-волонтерам на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути