Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2022 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Забирають абсолютно всіх – як окупанти проводять "мобілізацію" на Луганщині

Забирають абсолютно всіх – як окупанти проводять "мобілізацію" на Луганщині
За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, у тимчасово захоплених районах росіяни намагаються підтягнути хоча б якісь резерви. Фото: скріншот з відео

У тимчасово захоплених районах Луганщини росіяни нині намагаються підтягнути хоча б якісь резерви.

Але настрої в них песимістичні. А так звана "мобілізація" фактично провалена. Про це 22 вересня розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, псевдореферендум окупанти поспішають провести, щоб оголосити захоплені території російськими й активізувати там мобілізацію.

"Так звані референдуми напряму пов'язані з успіхами ЗСУ. Така блискуча операція в Харківській області, деокупація населених пунктів в інших областях України створюють загрозу російському керівництву, що вони залишаться без тих територій, які вони тимчасово окупували", – сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голосуй де завгодно й скільки завгодно": до "референдуму" на Луганщині допускають без паспортів

Мобілізація на тимчасово захоплених територіях нині зовсім не часткова.

"Забирають всіх абсолютно. Вже нема медичних комісій. За віком вони підняли верхню планку й опустили нижню. Уже нема броні на критичних підприємствах", – наголосив Гайдай.

Щодо свіжомобілізованих в РФ, за словами Сергія Гайдая, боятися їх не варто.

"Ті люди, які не обстріляні, коли попадуть на фронт і розпочнеться перший обстріл, вони сто відсотків побіжать. Можливо, не всі, але більшість побіжить. Бо для таких важких умов, які зараз на фронті, потрібна спеціальна підготовка. Вони помиратимуть. Пропорційно побачимо, як збільшуватиметься кількість знищених російських солдатів", – додав Гайдай.

Збройні сили України продовжують активні контрнаступальні дії в напрямку Лиману Донецької області. 21 вересні наші захисники намагалися прорвати російську оборону навколо Ямполя – на південний схід від Лиману й у самому місті. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Взяття Збройними силами України під контроль Білогорівки на Луганщині ще не є початком українського контрнаступу в цьому регіоні. Селище довго було українським форпостом на Луганщині. Але туди кілька разів заходили російські війська, розповів в ефірі національного телемарафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Забирають абсолютно всіх – як окупанти проводять "мобілізацію" на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути