пʼятниця, 26 листопада 2021 07:36

За минулу добу жоден український солдат не загинув – штаб ООС

За минулу добу жоден український солдат не загинув – штаб ООС
Село Старомар'ївка в "сірій" зоні, 23 листопада / Reuters

Станом на сьому годину ранку, 26 листопада, порушень режиму припинення вогню зі сторони російсько-окупаційних військ не фіксували.

Протягом минулої доби, 25 листопада, зі сторони російсько-окупаційних військ зафіксували 14 порушень режиму припинення вогню, чотири з яких із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї. Втрат серед військових внаслідок дій ворога немає. Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили про наступ Києва на Донбас - МЗС відреагувало

В сторону Луганського противник тричі відкривав вогонь з гранатометів різних систем. В напрямку Авдіївки ворог здійснив два обстріли, застосовуючи міномети калібру 82 мм та 120 мм. Біля Лебединського російські найманці вели вогонь з мінометів калібру 120 мм.

В районі Південного обстріл здійснювали зі стрілецької зброї. Неподалік Новотошківського ворожі війська двічі відкривали вогонь, використовуючи станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети. Позиції наших захисників біля Катеринівки потрапили під обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. В сторону Попасної та Новолександрівки ворог вів вогонь з гранатометів різних систем.

Біля Красногорівки окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм. В районі Світлодарська обстріл здійснювали зі станкових протитанкових гранатометів.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Завдяки зусиллям наших солдатів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Росія з 15 листопада активно нарощує боєготовність для масштабної ескалації на кордоні з Україною. Для цього перекидає війська й техніку до окупованого нею Криму. Про це повідомило інформагентство Bloomberg із посиланням на американську розвідку.

Зараз ви читаєте новину «За минулу добу жоден український солдат не загинув – штаб ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути