неділя, 11 червня 2017 09:50

За минулу добу загинули 4 українських воїнів, 7 поранені - прес-центр АТО

За минулу добу загинули 4 українських воїнів, 7 поранені - прес-центр АТО

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Вчора ввечері бойовики активніше використовували артилерію. Зокрема, ті системи, застосування яких заборонене Мінськими угодами. По українських позиціях били 73 рази.

В результаті мінометних обстрілів загинули 4 військовослужбовці ЗС України, з них 3 – внаслідок прямого влучання міни. 4 зазнали вогнепальних поранень різного ступеня важкості. 3 отримали бойові травмування, повідомляє прес-центру штабу АТО.

"Приморський напрямок. 29 разів на цій ділянці лінії зіткнення бойовики вчора відкривали вогонь. Спершу окупанти обстріляли наші опорні пункти на підступах до Красногорівки зі ствольної артилерії калібру 122 мм та зі 120-мм мінометів. Поблизу Чермалика бандити застосували переносні версії реактивних систем залпового вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі затримали російських агентів

Донецький напрямок. На цій частині фронту окупанти впродовж дня продовжували обстрілювати зі 120-мм й 82-мм мінометів українських захисників, котрі тримають оборону у передмісті Авдіївки. Ввечері щільність та інтенсивність ворожого вогню там суттєво зросли. До опівночі вибухи мін та гранат, які прилітали з боку противника, майже не вщухали. З такого ж озброєння ворожі обстріли були зафіксовані поблизу Верхньоторецького, Кам'янки, Троїцького та Луганського", - йдеться у повідомленні.

Військові відзначають, що вдень на Луганському напрямку було найспокійніше. Однак з настанням сутінок противник активізувався.

"В районі Кримського та Новотошківського НЗФ знову почали інтенсивно обстрілювати наші оборонні укріплення зі 120-мм й 82-мм мінометів, систем ствольної артилерії калібрів 122 й 152 мм, а також наявного у них піхотного озброєння. Окрім того, ворожі мінометні обстріли невисокої інтенсивності були зафіксовані в районі Попасної, Новоолександрівки та Троїцького. Неподалік Новозванівки бандити вели вогонь з озброєння БМП".

7 червня у бою поблизу села Жолобок Луганської області загинув 32-річний Володимир Лайков. Під час бою з пропутінськими терористами, які намагалися розширити плацдарм поблизу села та проривалися на позиції одного з підрозділів бригади, Володимир, разом з побратимами, тримав оборону на взводному опорному пункті.

Зараз ви читаєте новину «За минулу добу загинули 4 українських воїнів, 7 поранені - прес-центр АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути