Ексклюзиви
понеділок, 31 січня 2022 13:11

Вивезли з мішком на голові: окупанти викрали українця і засудили за "шпигунство"

Вивезли з мішком на голові: окупанти викрали українця і засудили за "шпигунство"
Громадянина України 31-річного Андрія Сидоренко окупанти п'ятий рік незаконно тримаюють у Макіївській виправній колонії № 32 на Донеччині. Фото: t.me/denisovaombudsman

Громадянина України 31-річного Андрія Сидоренка п'ятий рік незаконно тримають у Макіївській виправній колонії № 32 на Донеччині.

Чоловік хворий на тяжку форму цукрового діабету та потребує негайного лікування, повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Telegram.

Андрія схопили 2 січня 2018 року, коли повертався з Києва до тимчасово окупованого Донецька.

"Його захопили представники окупаційної адміністрації. З мішком на голові вивезли у невідомому напрямку. Тривалий час рідні не мали жодного зв'язку з Андрієм. Пізніше з'ясувалося, що чоловіка тримали у підвалі донецького СІЗО-5", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катуваннями вимагають зізнання: російські окупанти обвинуватили у шпигунстві будівельника

У серпні 2020 року Андрія Сидоренка засудили за "шпигунство" до 10 років позбавлення волі.

Чоловік у зв'язку з цукровим діабетом поступово втрачає зір. Через артрит суглобів він страждає від сильного болю та атрофії ніг.

У виправній колонії жодна медична допомога йому не надається. Допомагають лише ліки, які рідним вдається передати Андрію, але й вони не завжди потрапляють до нього.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію і сприяти негайному звільненні Олександра Короля.

Окупанти на Донеччині незаконно тримають у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Їм відомо лише про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Вивезли з мішком на голові: окупанти викрали українця і засудили за "шпигунство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути