неділя, 12 лютого 2023 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Втрати армії РФ в Україні сягнули небачених цифр – британська розвідка

За останні два тижні Росія, ймовірно, зазнала найбільшої кількості втрат в особовому складі від першого тижня повномасштабного вторгнення в Україну.

Їх зростання може бути пов'язане з низкою факторів. Про це повідомило міноборони Великої Британії в Twitter 12 лютого.

"Зростання кількості втрат росіян, ймовірно, пов'язане з низкою факторів, включаючи брак навченого персоналу, координації та ресурсів на фронті. Прикладом цього є Вугледар і Бахмут (Донецька область. – Gazeta.ua)", – вважають британські розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 900 "200-х" і не лише: Генштаб розповів про втрати окупантів за добу

У звіті вони посилаються на щоденні зведення українського Генштабу щодо втрат серед російських військових.

"Хоча міністерство оборонної розвідки Великої Британії не може перевірити українську методологію, тенденції, які ілюструють дані, ймовірно, точні", – йдеться у звіті.

Як зазначається, середнє значення у даних про втрати РФ за останні сім днів становило 824 загиблих на день, що вчетверо перевищує показник за червень-липень 2022 року.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Британська розвідка назвала причини величезних втрат російської армії
Британська розвідка назвала причини величезних втрат російської армії

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.

Від початку повномасштабної війни Росія втратила в Україні вбитими та пораненими близько 200 тис. своїх військовослужбовців. Такі дані наводять американські та інші західні офіційні особи, пише The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Втрати армії РФ в Україні сягнули небачених цифр – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути