понеділок, 14 серпня 2023 06:10

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просунулися вперед одразу на двох ділянках фронту

ЗСУ просунулися вперед одразу на двох ділянках фронту
Українські війська 13 серпня провели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

13 серпня Збройні сили України провели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту.

Українські війська просунулися вперед на заході Донецької – сході Запорізької областей, а також у західній частині Запорізької області, йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"ЗСУ провели наступальні операції на Бердянському і Мелітопольському напрямках. Досягли часткового успіху в районі Роботиного в західній частині Запорізької області, що в 13 кілометрах на південь від Оріхова", – сказано в повідомленні.

Одразу кілька російських джерел стверджували, що російські війська 12 серпня відійшли з Урожайного на межі Донецької і Запорізької областей. Водночас 13 серпня багато російських джерел спростували ці заяви. Натомість вони заявили, що російська армія досі займає південну частину Урожайного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ прокоментували зупинку Росією корабля в Чорному морі

Аналітики ISW наразі не можуть підтвердити, що російські окупанти повністю відійшли з Урожайного.

"Російські війська, ймовірно, ще утримують позиції щонайменше в південній частині населеного пункту", – повідомили експерти.

Збройні сили України зробили диво, відкинувши російських окупантів на оборонні позиції. І це попри те, що ситуація на фронті в Україні далеко не ідеальна, заявив речник Міноборони США, генерал Патрік Райдер під час брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просунулися вперед одразу на двох ділянках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути