четвер, 30 червня 2022 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ контратакують на двох напрямках: оновлена карта бойових дій від британської розвідки

Міноборони Великої Британії оновило карту бойових дій в Україні.

Станом на четвер, 30 червня, українські військові проводять контрнаступ на двох напрямках. На сході тривають запеклі бої. Про це пише міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти знову вгатили по Слов'янську забороненою зброєю: є поранені

Українські війська успішно проводять контрнаступ на Херсонському напрямку. Також б'ються на сході України й біля Харкова.

Російські окупанти намагаються сконцентрувати основні сили на Донецькому й Луганському напрямках. Завдають ударів у районі Лисичанська, Ізюма й Бахмута.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні
Зараз у Донецькій області немає жодного безпечного місця. Лінія фронту під постійними російськими обстрілами. Тому мешканців Донеччини закликають евакуюватися.

Міста Бахмут, Слов'янськ і Часів Яр – це ті, які за останню добу обстрілювали. Також російські окупанти накривали вогнем Мар'їнку, Красногорівка, Авдіївку й Торець. Про це заявив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко 30 червня в ефірі національного телемарафону.

55% Донецької області під контролем росіян, заявив Кириленко 22 червня. Окупація – це й зруйновані міста, зокрема Маріуполь і Волноваха. Ситуація вздовж усієї лінії фронту складна. Ворог застосовує надважку артилерію, авіацію – усі види озброєння, які має.
Зараз ви читаєте новину «ЗСУ контратакують на двох напрямках: оновлена карта бойових дій від британської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути