четвер, 30 червня 2022 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донеччині не залишилося жодного безпечного місця – Кириленко

На Донеччині не залишилося жодного безпечного місця – Кириленко
У Донецькій області немає жодного безпечного місця. Фото: t.me/UA_National_Police

Зараз у Донецькій області немає жодного безпечного місця. Лінія фронту під постійними російськими обстрілами. Тому мешканців Донеччини закликають евакуюватися.

Міста Бахмут, Слов'янськ і Часів Яр – це ті, які за останню добу обстрілювали. Також російські окупанти накривали вогнем Мар'їнку, Красногорівка, Авдіївку й Торець. Про це заявив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко 30 червня в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"На Слов'янському напрямку ворог не залишає спроб прорватися. Цей, а також напрямки Лимана і Святогірська – найнапруженіші. Хоча ворог успіху не має: за попередню добу росіян відкинули на попередні позиції", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Середньовічне гетто для українців" – маріупольці змушені їсти пліснявий хліб і жити серед руїн

За підрахунками ОВА, на Донеччині залишаються 340 тис. українців. До повномасштабного вторгнення Росії на територію України проживали 1,67 млн людей.

"Є проблеми з електропостачанням та водопостачанням. Вони залежні один від одної: перебивають електрику, вимикаються насоси і підкачувати вкрай складно. Зараз у нас 129 населених пунктів, підконтрольні українській владі, без електрики. Водопостачання до Дружківки, Костянтинівки і частково Слов'янська зараз не здійснюється, бо йдуть перебої", – зазначив Кириленко.

На Донецькому напрямку російські окупанти перегруповуються, щоб посилити подальші дії на Бахмутському напрямку. Через великі втрати ворог почав зводити різні підрозділи в один, повідомили в Генштабі.

55% Донецької області під контролем росіян, заявив голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко 22 червня. Окупація включає в себе і зруйновані міста, зокрема Маріуполь та Волноваха. Ситуація вздовж усієї лінії фронту дуже складна. Ворог застосовує дуже важку артилерію, авіацію - всі види озброєння, які є.

Росіяни не спроможні захопити Донеччину, не зруйнувавши її, сказав Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині не залишилося жодного безпечного місця – Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути