неділя, 30 вересня 2018 17:00

Все буде Росія - журналіст розказав про майбутнє Донбасу

Все буде Росія - журналіст розказав про майбутнє Донбасу
Керівництво РФ не планує виводити свої військові підрозділи з окупованого Донбасу. Хочуть укріпити кордони по лінії розмежування, вважає журналіст Віталій Портников. Фото: Etcetera Media

Майбутнє Донбасу - Росія. Миротворці туди не зайдуть, бо території повністю окупує Кремль. Про це розповів журналіст Віталій Портников у ефірі телеканалу "Еспресо TV".

"Не треба ніяких ілюзій. Ці території, які зараз окупує Росія, невдовзі будуть нагадувати звичайні області Російської Федерації. От і все. Вони вже прибрали ватажка "ДНР" Захарченка, посадили там цивільну адміністрацію, прибрали ватажка "ЛНР" Плотницького, посилять свій кордон. Там буде просто Росія, окупована. А що не окуповано? Абхазія не окупована? Південна Осетія не окупована? Крим не окупований? Ну, буде ще якась територія з невизначеним статусом, яка буде фактично Росією".
За його словами, зараз питання полягає у тому, чи будуть із тієї території стріляти, чи не будуть.
"Це пов'язано виключно з тим, як українці проголосують на виборах президента та парламенту у 2019 році. Якщо вони проголосують за колабораціоністів і людей, які будуть готовими домовлятися з росіянами на їхніх умовах, стріляти не будуть. Якщо проголосують за тих, хто продовжуватиме обстоювати державність України, хто захищатиме країну, будуть стріляти".
Також Портников зауважив, що президент Росії Володимир Путін уже точно знає, що робитиме, і тепер вибір лише – за українським народом.

Читайте також: Українського журналіста два роки тримають у російському ув'язненні

Росія почала війну з Україною в лютому 2014 року. Окупувала Крим і частину Донбасу.
За інформацією ООН, за 4 роки війни на Донбасі загинули понад 2,5 тис. цивільних осіб. 9 тис. отримали поранення внаслідок бойових дій. 4,4 млн осіб опинилися у важкій гуманітарній ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Все буде Росія - журналіст розказав про майбутнє Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути