вівторок, 07 серпня 2018 16:56

Впіймали бойовика із батальйону "Призрак"

Впіймали бойовика із батальйону "Призрак"
На Луганщині впіймали бойовика із "Призрака". Фото: Mignews

На Луганщині українські правоохоронці впіймали 39-річного бойовика із бандформування "Призрак".

Він із 2014 року перебував у розшуку за фактом участі в збройному формуванні ЛНР. Його затримали наприкінці липня 2018-го, передає прес-центр штабу ООС.

У процесі розслідування встановили, що 2014 року затриманий, піддавшись російській пропаганді, вступив до терористичної організації ЛНР, батальйон "Призрак", яким керував терорист Мозговий. Із отриманою від бойовиків зброєю 39-річний уродженець Сєвєродонецька "служив" на захопленій терористами території Лисичанського склозаводу "Пролетарій".

"Не отримавши обіцяної пропагандистами "Русского мира" матеріальної вигоди й з початком активних дій Збройних Сил України зі звільнення українських міст від проросійських бандформувань, бойовик самовільно полишив службу та переховувався від правосуддя. Оселився в родичів на Луганщині – на мирній території України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Казахстані "захисник Новоросії" сів на 20 років

31 липня 2018 року затриманому оголосили про підозру. Бойовик свою вину визнав. Матеріали справи скеровано до суду.

У зоні ООС у районі Кримського загострилася ситуація через ротацію російських найманців-бойовиків. Зазначається, що на позиції терористів прибули мусульмани.

Зараз ви читаєте новину «Впіймали бойовика із батальйону "Призрак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути