вівторок, 07 серпня 2018 13:39

У Казахстані "захисник Новоросії" сів на 20 років

У Казахстані "захисник Новоросії" сів на 20 років
Олександра Безрукова посадили на 20 років у Казахстані. Фото: Обозреватель

Російський найманець-бойовик, який воював на Донбасі, потрапив на 20 років за ґрати у Казахстані.

Терорист Олександр Безруков убив свого знайомого, розчленував його тіло та викинув останки в річку. Про це розповів журналіст Денис Казанський у Facebook.

"Тут випадок особливий. Олександр Безруков - ветеран боротьби за Новоросію, "захисник Донбасу" і полум'яний антифашист, який 2016-го воював за ДНР і ЛНР під позивним "Казах". Мабуть, вбивства громадянина Казахстану йому здалося мало, і він вирішив закріпити успіх вбивством українців в Україні", - написав журналіст.

Зазначається, що Безруков скоїв злочин 2016-го. Після чого відразу ж поїхав воювати "за русскій мір", щоб не потрапити до рук правоохоронців.

"Однак, справу розкрили досить швидко, і Безрукова оголосили в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Незабаром після цього росіяни затримали його на українському кордоні та видали Казахстану за запитом. Найцікавіше, як відреагували на арешт Безрукова його соратники з боротьби за Новоросію. Наприклад, Ігор Стрєлков ні слова не написав про справжню причину його затримання, а став брехати і вигороджувати Безрукова, стверджуючи, що Казахстан затримав його тільки за те, що він поїхав воювати до України. Причому, як доказ, що Безруков невинен, виклали його службову характеристику із ЛНР, в якій говориться, що Олександр Безруков - людина твердих моральних принципів", - написав Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До зони ООС прибули бойовики-кадирівці - ЗМІ

Журналіст додав, що Донбас перетворився на відстійник мерзоти з усього пострадянського простору, яка їде до ОРДЛО в пошуках швидкого збагачення та легкого ситого життя.

На окупованих територіях Донбасу представники УПЦ МП Донецької та Маріупольської єпархії вербують бойовиків із прихожан.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані "захисник Новоросії" сів на 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути