понеділок, 21 грудня 2020 08:08

Воїни ЗСУ всипали російським окупантам

Воїни ЗСУ всипали російським окупантам
Українські військовослужбовці перебувають напоготові до імовірних провокацій ворога. Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Донбасі 20 грудня, збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Поблизу Водяного, Авдіївки, Павлополя, Пісків, Кам'янки та Південного противник вів вогонь з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілу один місцевий житель отримав поранення. На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

"Неподалік Водяного, що на Приазов'ї, ворог застосував проти наших захисників ручний протитанковий гранатомет, а поблизу Павлополя – стрілецьку зброю. Обидва види зброї противник застосував і біля Пісків. Чотири рази ворог провокував наших захисників у передмісті Авдіївки. Тут окупанти неодноразово застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також, російсько-окупаційні війська вдалися до крайньої зухвалості та обстріляли мирне населення поблизу Кам'янки. Здійснивши кілька пострілів зі станкового протитанкового гранатомета, окупанти знищили трактор марки John Deere, що повертався із сільськогосподарських робіт. Біля Південного ворог застосував проти українських захисників протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі знищили понад 700 боєприпасів

Цивільну техніку знищено поза межами українських позицій. В результаті обстрілу один з трактористів отримав поранення. Наші військові відразу вирушили до місця події, надали постраждалому першу медичну допомогу і доставили його до лікувального закладу. Серед наших воїнів бойових втрат та поранень немає.

Від початку поточної доби, 21 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

СММ ОБСЄ упродовж минулої доби зафіксувала 234 порушення режиму припинення вогню на Сході України, з яких 232 відбулися на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Воїни ЗСУ всипали російським окупантам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути