четвер, 28 березня 2019 12:32

"Воєнний досвід на один день": за 10 тис. грн іноземцям пропонують відвідати Донбас

"Воєнний досвід на один день": за 10 тис. грн іноземцям пропонують відвідати Донбас
На сайті пропозицію проілюстровано зруйнованим будинком психіатричної лікарні в селищі Семенівка, розташованому під Слов'янськом

Американський сайт TripAdvisor пропонує тур на Донбас "Воєнний досвід на день". Вартість подорожі для дорослої людини 10871, 41 грн, для дитини — 7241, 03 грн. Це найбільший у світі ресурс, який дає можливість спланувати мандрівку у будь-яку країну світу. Версія сайту російською мовою туру на Донбас не пропонує, лише англомовна.

"Війна в Україні є найгучнішим і найбільш кровопролитним військовим конфліктом з часів Другої світової війни. Впродовж 2014-2019 років вже вбито понад 10 тис. військових і цивільних осіб. Війна продовжується. І ви маєте можливість стати частиною нової європейської історії і дослідити колишню зону фронту російської війни проти України", — пишуть в описі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки коштує поїздка з ДНР в Україну

Тур належить до розділу "культурні та тематичні тури".

Туристам пропонують відвідати Краматорськ та Слов'янськ, що на Донеччині. Виїжджає група потягом із залізничного вокзалу Києва о 5:30 ранку в Краматорськ, де зупиняється у місцевому готелі. Донеччиною туристів возять автомобілем з кондиціонером. Тривалість мандрівки — 18 годин.

Мова проведення екскурсії — англійська.

У вартість туру входить: трансфер традиційний український обід з особливостями кухні регіону, бутильована вода, шоломи і бронежилети, відвідини Краматорська та слов'янської ТЕС.

Організатори обіцяють цілий день для вивчення військової історії України і багатств прифронтових територій. Запевняють, що туристи зможуть пройти через українські блокпости, де озброєні військові будуть перевіряти їхні документи. Гід покаже охочим зруйновані під час бойових дій школи та лікарні. Пишуть про можливість поспілкуватися з місцевими жителями, які стали свідками війни.

Додають, що на місцевому ринку можна придбати і сувеніри: керамічні автомати та гранати. Також спустися до бомбосховищ, де під час обстрілів ховалися місцеві жителі.

"Наприкінці дня наш гід може пофотографувати вас у касці та бронежилеті", - пишуть організатори.

Показали життя українців за лінією розмежування. Щодня лінію розмежування в Станиці Луганській перетинають 10 тисяч людей. Більшість з них – пенсіонери, маломобільні.

Зараз ви читаєте новину «"Воєнний досвід на один день": за 10 тис. грн іноземцям пропонують відвідати Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути