Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2019 15:49

Розповіли, скільки коштує поїздка з ДНР в Україну

  Залізничний вокзал Донецька до війни. Станція мала пряме сполучення з Одесою, Львовом, Києвом, Харковом, Ворохтою, Сімферополем, Уманню, Хмельницьким, Євпаторією, Мінськом. Фото: з відкритих джерел
Залізничний вокзал Донецька до війни. Станція мала пряме сполучення з Одесою, Львовом, Києвом, Харковом, Ворохтою, Сімферополем, Уманню, Хмельницьким, Євпаторією, Мінськом. Фото: з відкритих джерел

Із 9 серпня 2014 року залізничні сполучення з Донецька в інші міста України припинилися через воєнні дії.

Тепер мешканці Донбасу вимушені добиратися до станції Волноваха, Покровськ або Костянтинівка, щоб виїхати з Донецької області.

"Тітка залишила мені квартиру в Харкові. Там оформив статус переселенця і пенсію. Щоб туди дістатися, з Донецька їду в Костянтинівку на машині. "Приватники" беруть 500 гривень з людини. А звідти потягом на Харків. Плацкартний квиток коштує 100 гривень. Так їжджу раз на два місяці", - розповідає Gazeta.ua донеччанин Василь Петрович. Прізвище не називає.

Ліхтарні стовпи і будинки в центрі Донецька обклеєні номерами телефонів перевізників. Всі вони пропонують недорого і швидко доставити людей на підконтрольну територію Донбасу. Щоб доїхати в один кінець з Донецька до Маріуполя, потрібно віддати 300-400 гривень. За ці гроші людям обіцяють за 4 години дістатися до потрібного міста і по пільговій черзі.

"У перевізників все схоплено. Вони знають, кому сунути гроші, кому - пачку сигарет. По дорозі до основного блок-поста ДНР є кілька постів військових. Так і заробляють бойовики собі на хліб. А водії — гроші", - каже місцева жителька Іловайська Валентина Михайлівна.

З однієї машини у перевізника виходить від 2-3 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привиди Іловайська: у мережі показали болючі кадри

Прикордонники відновили роботу контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду "Золоте".
Він стане другим місцем перетину лінії розмежування на Луганщині. Роботу відновили за рішенням командувача Об'єднаних сил. Пропуск осіб та транспортних засобів через КПВВ "Золоте" відновлено з сьомої години ранку.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки коштує поїздка з ДНР в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути