Ексклюзиви
понеділок, 13 червня 2022 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог відтіснив ЗСУ з центра Сіверськодонецька. Йдуть бої за місто

Ворог відтіснив ЗСУ з центра Сіверськодонецька. Йдуть бої за місто
Окупанти зосередилися на наступі Сіверськодонецька і Лисичанська. Блокують шляхи логістичного постачання з Бахмута. Фото: Генштаб

Російські окупанти відтіснили наші підрозділи з центра Сіверськодонецька.

Бойові дії тривають. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Ворог обстрілював з артилерії позиції ЗСУ у Лисичанську, Сіверськодонецьку, Тошківці.

Окупанти зосередилися на наступі Сіверськодонецька і Лисичанська. Блокують шляхи логістичного постачання з Бахмута.

Загарбники продовжують заходи з поповнення втрат. У напрямку населених пунктів Кремінна та Старобільськ перемістили понад 80 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема важку броньовану техніку та артилерійські системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сіверськодонецьку горить хімзавод "Азот" - відео

На Бахмутському напрямку наші воїни успішно відбили штурмові дії у напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі населеного пункту Золоте. Закріплюється по рубежу Роти - Миронівка.

Для покращення тактичного положення безуспішно вів штурмові дії у напрямках Доломітне – Кодема, Доломітне – Новолуганське. Проводив повітряну розвідку безпілотниками у районі Покровського.

На Лиманському напрямку противник активних бойових дій не вів. Продовжував обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Маяки, за 10 км на північ від Слов'янська, та Серебрянки, за 5 км на північний схід від Сіверська.

На Курахівському напрямку ворог завдав авіаудару штурмовиками по позиціях наших військ у районі Красногорівки, за 15 км на схід від Курахового.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення. Робив це з метою перешкоджання перекиданню резервів на інші напрямки.

У Сіверськодонецьку зараз тривають найзапекліші бої. Окупанти кинули всі сили й спроможності на захоплення цього міста. Росіяни контролювали 70% Сіверськодонецька, однак упродовж двох днів їх відкинули.

Окупанти встановили новий дедлайн "захоплення" Сіверськодонецька - 22 червня. Керівництво РФ вже втретє змінює дату.

Зараз ви читаєте новину «Ворог відтіснив ЗСУ з центра Сіверськодонецька. Йдуть бої за місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути