субота, 08 серпня 2020 09:00

Ворог тричі за добу провокував українських бійців

Ворог тричі за добу провокував українських бійців
Серед особового складу Об'єднаних сил втрат та поранень немає. Фото: штаб ООС

Протягом минулої доби було зафіксовано три факти порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, постріли зі стрілецької зброї лунали біля Новолуганського. З підствольного гранатомету стріляли неподалік Шумів, а з автоматичного станкового гранатомету – поблизу Травневого. Оскільки постріли були провокативними, українські військовослужбовці на них не реагували. Вогонь у відповідь не відкривали, повідомляє штаб ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбивали одразу декілька атак: зенітний ракетний дивізіон провів навчання

Ще два порушення з боку противника зафіксовано поблизу непідконтрольних Україні населених пунктів Ужівка та Золоте-5. На цих ділянках фронту ворог проводив інженерні роботи всупереч домовленостям, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку поточної доби, 8 серпня, з боку збройних формувань РФ обстрілів не зафіксовано. Серед особового складу Об'єднаних сил втрат та поранень немає. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається повністю контрольованою.

Заходи повного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм Міжнародного права та національного законодавства України.

Зараз ви читаєте новину «Ворог тричі за добу провокував українських бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути