Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2022 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог масовано обстріляв Донецьку область: є жертви
8

Наслідки обстрілів населених пунктів Донеччини
Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda
Наслідки обстрілів населених пунктів Донеччини
Наслідки обстрілів населених пунктів Донеччини
Наслідки обстрілів населених пунктів Донеччини
Наслідки обстрілів населених пунктів Донеччини

Російські окупанти продовжують обстрілювати населені пункти Донецької області.

Ніч минула неспокійно у Бахмуті, Покровську, Слов'янську та Красногорівці. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

"Бахмут після вчорашніх обстрілів з "Ураганів" цієї ночі зазнав іще й авіаудару. Всього за минулу добу в місті загинуло 4 людини, поранено 5. Пошкоджено дитсадок, 7 багатоповерхівок та 27 приватних будинків", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терор Донецької області: назвали кількість вбитих росіянами за добу

Вночі росіяни обстріляли Покровськ. Снаряди влучили в район залізничного вокзалу. Обійшлося без загиблих, але поранення дістали п'ятеро людей. Пошкоджено житловий будинок і нежитлове приміщення, а також будівлю вокзалу.

"Протягом ночі тривали інтенсивні обстріли Мар'їнки та Красногорівки. У Красногорівці пошкоджень різної міри зазнали 5 житлових будинків. Наразі без постраждалих. Під обстріл потрапив Слов'янськ – є постраждалі. Точну інформацію ще встановлюємо", – зазначив Кириленко.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Ворог масовано обстріляв Донецьку область: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути