Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2018 16:15

Озброєння з США: дипломат пояснив, як це буде

Озброєння з США: дипломат пояснив, як це буде
Я не маю сумніву, що США продовжать курс на підтримку України, вважає посол України в США Валерій Чалий / фотО: HHF

Перед Україною відкриваються нові можливості військово-технічного співробітництва з США.

Сьогодні працюють над змінами в українське законодавство, які б дозволили прямі закупівлі військової техніки та озброєння, каже посол України в США Валерій Чалий, пише Укрінформ.

"У групі, що працює у напрямі безпеки і протидії російській агресії, передбачається обговорення питань військово-технічної взаємодії. Крім того, планується обговорення кіберзагроз, і там також будуть представники профільних структур з обох сторін. Тому, очевидно, що про це буде йти мова на переговорах. Але конкретика і рішення приймаються як в рамках консультацій з військово-технічного співробітництва, так і на політичному рівні. Я можу відзначити тільки одне, що у нас відкриваються нові можливості військово-технічного співробітництва. Ми працюємо зараз над тим, щоб зміни в українське законодавство дозволили прямі закупівлі військової техніки та озброєння, без посередників. І ці зміни можуть відкрити нові можливості для нашої взаємодії з США", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція у збройних силах України шкодить національній безпеці -The Washington Times

США готові збільшити обсяги військової допомоги Україні.

"Сьогодні така позиція в Білому домі та в інших відповідних структурах США, що чим більше озброєнь Україна буде закуповувати у США, тим більше отримає прямої безоплатної допомоги. Тобто це пов'язані процеси і, я вважаю, нам доцільно йти саме таким шляхом. Є типи озброєнь, які нам дуже потрібні, але ми їх самі не виробляємо, вони є в Сполучених Штатах. Ми саме над цим працюємо. Кожна така угода і домовленість передбачає підготовчий період, тому, я думаю, ви побачите результат наступного року", - сказав дипломат.

У Генеральному штабі ЗС України повідомили деякі деталі про передачу США фрегатів типу Oliver Hazard Perry. Зокрема, стало відомо про кількість одиниць, на які розраховує український військовий флот – це 2 або 3.

Зараз ви читаєте новину «Озброєння з США: дипломат пояснив, як це буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути