вівторок, 13 червня 2017 16:11

Волонтери розробили "Черепашку" для військових

Волонтери розробили "Черепашку" для військових
Комплекс "Черепашка" Фото: 5.ua

На Яворівсьокому полігоні проводять випробовування нового дистанційного керованого комплексу для українських військових під назвою "Черепашка".

Платформу з автоматичним гранатометом розробили Волонтери Олександр Грачьов та Даулет Бейсембаєв, повідомило видання tsn.ua.

Відеоролик розмістили у Facebook на сторінці спільноти "Зроблено в Україні".
Комплекс вагою 450 кілограм має стальний корпус з можливістю доустановки різних типів броні. Максимальна швидкість — 20 км/г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардія отримала партію БТР із сучасним модулем "Шквал"

"Полігонні випробування пройшли на "ура". Відстріляли три равлики - повний фурор, агеесникі в захваті. Попереду іспити в Пісках. Це не дорога розробка Укроборонпрому. Це малобюджетний волонтерський проект", - повідомив військовий Роман Туровець.

Дульний компенсатор, який гасить полум'я та звук, розробив рівненський винахідник Сергій Марков. Цей пристрій використовують в АТО. Чоловік запевняє, його розробка немає аналогів у світі. Запатентував свою розробку.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери розробили "Черепашку" для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути