пʼятниця, 18 травня 2018 07:51

Волкер розповів, як Путіну допомогти російськомовним в Україні

Волкер розповів, як Путіну допомогти російськомовним в Україні
Президент Російської Федерації Володимир Путін міг би поставити пріоритетним питання про припинення збройного конфлікту на Донбасі між етнічними росіянами, які з обох сторін беруть учать у війні. Фото - joinfo.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін міг би поставити пріоритетним питання про припинення збройного конфлікту на Донбасі між етнічними росіянами, які з обох сторін беруть учать у війні. Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер, передає "BBC Україна".

Він також зазначив, що президент РФ Володимир Путін має орієнтири і можливості представити себе в "кращому світлі" стосовно ситуації на сході України.
"Встановлення миру в Україні, зупинка боїв між етнічними росіянами за обидві сторони конфлікту – це те, що Путін міг би висунути на передній план. Але це повинно початися з вибору Москви",– сказав Волкер.

Додав, що "місцеве населення на Донбасі – це в основному етнічні росіяни, які говорять по-російськи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія викриває себе на Донбасі - Волкер

"Якщо Росія хоче допомогти російськомовним людям, вона повинна почати з виведення своїх військ з цієї території", – наголосив спецпредставник США.

Українці не зможуть повернути територію, вже захоплену РФ, адже Росія занадто сильна. Але ціна подальшого наступу для росіян продовжуватиме зростати.

Зараз ви читаєте новину «Волкер розповів, як Путіну допомогти російськомовним в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути